Menu

Orthomoleculaire geneeskunde

7 januari 2024 - Orthomoleculair-, kPNI- en NEI-therapeut
Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde is de geneeskunde die gebruikt maakt van stoffen die het lichaam herkent als eigen. Naast de bekende macronutriënten: vetten, koolhydraten, eiwitten en water, denk dan bij orthomoleculaire geneeskunde ook aan micronutriënten: vitaminen, mineralen, spoorelementen, vetzuren maar ook kruiden.

Naast macro- en micronutriënten spelen leefstijl en leefomgeving ook een belangrijke rol en worden daarom ook meegenomen in het behandelplan.

Orthomoleculaire geneeskunde is een vrij nieuwe vorm van geneeskunde waar Dr. Linus Pauling een enorm belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling ervan. Dr. Linus Carl Pauling concludeerde dat vitamines en andere essentiële micronutriënten een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de gezondheid en het voorkomen van ziekten. Bijna 50 jaar geleden was Dr. Pauling medeoprichter van het LPI om onderzoek te doen op dit gebied, waarvan hij dacht dat het van enorm belang zou zijn voor de volksgezondheid. Hij is de enige persoon die ooit twee ongedeelde Nobelprijzen heeft ontvangen: voor Scheikunde (1954) en Vrede (1962).

Orthomoleculaire geneeskunde gaat heel goed samen met reguliere geneeskunde en kan een enorm waardevolle aanvulling zijn. Het is belangrijk bij het gebruik van reguliere medicatie bedacht te zijn op eventuele interacties met supplementen. Ga daarom nooit zelf aan de slag en vraag advies aan een expert. In mijn praktijk maak ik gebruik van hoogwaardige supplementen en fytotherapie van o.a. Vitals en Bonusan.

Is het tijd voor verandering en wil je inzicht en gereedschap om je eigen gezondheid te verbeteren? Neem contact met mij op.

M: 06-26522505 of via e-mail: olivia@food2live.nl

 

Online apotheek Drogisterij Unique met de beste prijzen van Nederland.