
Wil je graag wat inspiratie voor gezonde gerechten? Onze voedingscoach Sandra Misran deelt hieronder haar recept om een heerlijke quinoa salade te maken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- quinoa 3 kleuren Lassie 100 gram (ongeveer 2 koffiekopjes)
- sla melange 200 gram
- sperziebonen 200 gram
- gerookte zalm 100 gram (mag ook kipfilet zijn)
- 100 gram pijnboompitten of 1 handjevol per persoon
- gemalen peper
Voor de dressing:
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding:
“Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat deze vervolgens afkoelen. Je kan ondertussen de sperziebonen koken. Zelf hou ik van beetgare sperziebonen en kook ik deze niet langer dan 5 minuten, dan blijven ze nog lekker knapperig in de salade. Tijdens het koken van de quinoa en sperziebonen kan je de dressing maken. Vervolgens pak je een grote kom en voeg je de quinoa, sperziebonen, slamelange en gemalen peper toe. Zorg ervoor dat de quinoa en sperziebonen goed zijn afgekoeld anders krijg je warme sla en dat smaakt in dit gerecht niet lekker. Voeg vervolgens de dressing toe en roer het allemaal door elkaar. Snij de gerookte zalm in snippers. Nu kan je de borden opmaken. Leg eerst de salade op het bord en strooi vervolgens de zalmsnippers en pijnboompitten erover”.
Snel, makkelijk en gezond!
Eet smakelijk! En kom een keertje langs bij Sandra voor een kennismakingsgesprek