Menu

Pesto spaghetti met gestoomde vis & citroen (2- 4 personen)

16 oktober 2016 - Onze recepten
Pesto spaghetti met gestoomde vis & citroen (2- 4 personen)

Een heerlijk vis gerecht. Pesto spaghetti met gestoomde vis & citroen. Lees snel verder hoe je dit heerlijke gerecht vanavond op tafel krijgt.

Ingrediënten:
200 g grote sint-jakobsschelpen
400 g witvisfilets, geschubd en
zonder graten
olijfolie
1 citroen
½ gedroogde rode Spaanse peper
Pasta
320 g spaghetti
200 g sperziebonen
200 g purple sprouting-broccoli of
bimi
Pesto
75 g geblancheerde amandelen
1 grote bos verse basilicum
1 teen knoflook
2 eetlepels extra vierge-olijfolie
50 g Parmezaanse kaas
1 citroen

Materiaal:

Ingrediënten bij de hand • Waterkoker klaar • Wok of grote pan, op matig vuur • Grote pan met deksel, op matig vuur • Keukenmachine (met standaardmes) • Twee bamboestoommanden van 25 cm.

Aan de slag:

Kerf de sint-jakobsschelpen aan een kant kruislings diep in • Giet 2,5 cm kokend water in de wok of grote pan • Giet de rest van het water in de andere pan, doe er de spaghetti en een snufje zout bij en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking • Doe de amandelen met het grootste deel van de blaadjes basilicum in de keukenmachine en knijp er met een knoflookpers de ongepelde teen knoflook boven uit • Doe er de extra vierge-olijfolie en het sap van ½ citroen bij, hak alles tot een gladde pesto, voeg naar smaak peper en zout toe en proef of de smaken goed in balans zijn – het moet helder en fris zijn.

Leg de boontjes naast elkaar op een rij, snijd er de steeltjes af en doe ze bij de spaghetti in de pan • Zet een van de stoommanden met de schoongemaakte broccoli in de wok en zet de tweede mand erbovenop • Wrijf de vis en de sint-jakobsschelpen in met een snufje peper en zout en leg ze in de tweede mand • Sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over, rasp er de schil van de citroen boven, knijp er de helft van de citroen boven uit, verkruimel er de Spaanse peper boven, leg de deksel op de stoommand en laat de vis en de broccoli gaarstomen

Giet de pasta en de boontjes af, houd een kopje van het kookvocht apart en doe ze terug in de pan • Schep er de pesto uit de keukenmachine bij, hussel alles goed door elkaar en doe er scheutjes van het kookvocht bij tot het fluweelzacht is • Knijp er naar smaak citroensap bij en doe de pasta met de broccoli in een serveerkom • Strooi er de rest van de blaadjes basilicum over en zet de pasta en de mand met gestoomde vis op tafel.

Eet smakelijk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin