Menu

FRAMBOOS-BANAAN CHEESECAKE

22 december 2015 - Onze recepten
FRAMBOOS-BANAAN CHEESECAKE

Ook met de kerstdagen samen koken? Heb je nog geen toetje, dan hebben wij hier een lekker en vooral gezond nagerecht. Verwen je gezin, familie of vrienden na het eten op deze kerstavond lekkernij.

Voor de korst:
75 gr gemengde noten
1 el honing
2 el kokosolie, gesmolten

Voor de vulling:
240 ml kokoscreme *,2 rijpe bananen, in stukken 1 tl vanille-extract,1 el honing,2 el gelatine.5 el heet water
1 tl citroensap

Voor de topping:
150 gr verse frambozen

* Om kokoscrème te krijgen laat je een blik volvette kokosmelk (met een kokos percentage van > 70%) een nacht geopend in de koelkast staan. Het kokosvet scheidt zicht dan
van het water en komt bovenop te liggen. Dit kan je eraf scheppen en gebruiken in recepten die vragen om kokos crème. De blikken kokosmelk van Aroy-D lenen zich hier bijzonder
goed voor en zijn te krijgen bij de meeste toko’s.

 

1. Bekleed de bodem van een kleine springvorm (18 cm doorsnede) met
bakpapier.
2. Puls alle ingrediënten voor de korst in een keukenmachine.
3. Druk dit onderin de springvorm.
4. Spoel de keukenmachine om en doe hier de kokoscrème, banaan,
vanille en honing in. Blend tot een egale massa.
5. Los de gelatine op in heet water, mix met citroensap en giet dit bij de
vulling. Blend nog een keer.
6. Giet alles op de bodem in de springvorm en laat dit een beetje
opstijven in de koelkast.
7. Verdeel daarna de frambozen over de top en zet terug in de koelkast tot de vulling helemaal opgestijfd is.
8. Snijd met een scherp warm mes in stukken en serveer.
9. Bewaar in de koelkast of in de vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On PinterestVisit Us On Linkedin