
Bietenstamppot met spek en appel
Ingrediënten voor 4 personen
- 1.5 kg kruimige aardappelen
- 25 g roomboter
- 1 duopak biologische magere spekreepjes (250 g)
- 1 ui, in halve ringen
- 1 schaal gekookte bietjes (500 g), geschild
- 2 (onbespoten) appels bijvoorbeeld Elstar
Aan de slag:
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout of groentebouillon in 20 min. gaar. Bak in de koekenpan met antiaanbaklaag de spekreepjes in zijn eigen vet in 6 min. knapperig.
Voeg de ui toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de bietjes in blokjes, voeg toe en bak 4 min mee. Snijd de onbespoten ongeschilde appels in kwarten ( anders even schillen).
Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Schep door het bietjesmengsel. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de roomboter en een kopje kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep het bietjesmengsel erdoor.
Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden. Food2live with a smile.